Back to All Events

Eek-A-Mouse & Rootz Controlaz Band


De Jamaicaanse singjay (singer/deejay) Eek-A-Mouse (Ripton Joseph Hylton) is letterlijk en figuurlijk een big man in reggae. Met zijn unieke en acrobatische manier van zingen, zijn indrukwekkende postuur en zijn tijdloze hits als ‘Ganja Smuggling, ‘Wa-Do-Dem’ en ‘Rude Boy Jamaican’ draait hij nog steeds mee in de top van het genre.

Eek-A-Mouse begon al met zingen toen hij nog op school zat, maar zijn doorbraak naar ’t grote publiek kwam in 1981, tijdens een optreden op Jamaica’s meest toonaangevende reggae festival ‘Reggae Sunsplash’. In de jaren ’80 bracht hij een aantal platen uit waarmee ook zijn internationale populariteit groeide, zoals ‘Mouseketeer’ en ‘Eek-A-Nomics’.

De live shows met zijn vijfkoppige band zijn een echt showbizzspektakel vol authentieke, rauwe en rebelse reggae, ska en dancehall.


Wat vindt de pers van deze voorstelling?
Album review

“His name is Eek-A-Mouse, and he is one of the hottest performers in the field of reggae music. His uniqueneess as a performer comes from his strong, uncommon vocal style and the ability to roll his voice into an additional instrument”- 


“Ruim twee meter lang en gekleed in pak met jaren ’50 hoed, was hij op zich al een bezienswaardigheid. Tel daarbij op zijn speciale scat-stijl, afgewisseld met scherpe sociale commentaren en ironie en je hebt op zijn zachtst gezegd een interessante combinatie”-

WA-DO-DEM https://www.youtube.com/watch?v=jhA5sykz9c0

Earlier Event: November 19
Party for Life!
Later Event: December 2
All Black Everything Belgie